Taligenkänningen mäter hur ditt uttal matchar det ljudspår du hör.

På www.babbel.com
Om ditt uttal passar väl ser du en grön bock i mikrofonikonen och systemet går vidare till nästa ord eller mening. Om det inte matchar, skakar mikrofonen. Du kan försöka fem gånger innan systemet fortsätter till nästa ord eller mening.

I en iOS- eller Androidapp, klicka på högtalarsymbolen för att höra ljudspåret och säg sedan efter när du ser mikrofonsymbolen. Om ditt uttal matchar väl markeras det du sagt efter grönt och appen fortsätter till nästa ord eller mening. Om det inte matchar skakar ordet eller meningen och markeras rött. Du får försöka minst en gång till innan appen ger dig möjligheten att hoppa till nästa ord eller mening. Du ser då en pil längst nere till höger.