Kunskap som fastnar
Du kan repetera på www.babbel.com och i Babbels appar. Du blir påmind om när det är dags repetera ord och meningar. Repetitionsintervallen är baserade på hur ofta du redan har repeterat ordet i fråga och hur ofta du har gjort rätt. För att ord ska fastna i ditt långtidsminne, behöver du repetera dem ofta och med en viss tid emellan. Vi rekommenderar att du repeterar regelbundet för att det du lärt dig i kurserna verkligen ska sitta.

Kunskapsnivåer
Varje ord eller mening som finns i din lista ligger på en kunskapsnivå mellan 1 och 6. Varje gång du gör rätt när du repeterar ordet eller meningar hoppar den upp en nivå. På samma sätt hoppar den ner en nivå när du gör fel. Det betyder att ord som du har lättare för kommer att hamna på en högre nivå snabbt och du kommer inte att behöva öva dem så ofta. De du har svårt för, å andra sidan, behöver du öva oftare tills de verkligen har fastnat i långtidsminnet. Det är det repetera hjälper dig med.

Ju bättre du kan något desto längre tid mellan repetitioner
Ju högre kunskapsnivå ett ord eller en mening ligger på desto längre tid är det mellan repetitionerna. I början eller när du har gjort fel är det en dag emellan. På andra nivån är det fyra dagar, sedan sju, sedan 14, sedan 60 dagar. När ett ord eller en mening har nått nivå sex är det sex månader tills det dyker upp igen. Men du behöver inte oroa dig för hur det fungerar. Repetera påminner dig och vet exakt vilka ord och meningar du behöver öva.

De flesta ord och meningar som du lärt dig med Babbel kommer lagras i Ditt personliga ordförråd. Logga in på www.babbel.com via en dator och klicka sedan på Repetera längst upp på sidan för att komma åt ditt personliga ordförråd.

I vår app för iOS eller Android  trycker du på Repetera på hemskärmen.