Hur skriver jag apostrofer och specialtecken?

Många europeiska språk använder så kallade diakritiska tecken, små tecken som läggs till en bokstav för att ändra dess uttal. Exempel är cirkumflex i franskan, tilde-tecknet i spanskan och tyskans ü. Du kan också stöta på lektioner där du måste använda specialtecken.

iOS och Android med Babbels tangentbord:

För att exemplevis hitta ß på tangentbordet, trycker du på tangenten "S" och håller nertryckt. Efter en sekund dyker ß upp. Du kan dra och släppa fingret över tecknet. Detsamma gäller för andra tecken som é (E), ñ (N) och ç (C).

iOS med Babbels tangentbord:
För att komma åt specialtecken (som ' och -) i Babbelappen på en iOS-enhet, trycker du på tangenten med "123" i nedre vänstra hörnet. Tangentbordet växlar nu till siffror och specialtecken.

Android:
För att komma åt specialtecken (som ' och -) i Babbelappen på en Android-enhet, trycker du på kommatecknet i nedre vänstra hörnet och håller nedtryckt tills ett dolt tangentbord dyker upp med ett antal specialtecken. Dra fingret till önskat tecken och släpp.

iOS med Apples inbyggda tangentbord:

Det första du behöver göra är att se till att du lagt till tangentbord för språket du vill lära dig och sedan att du valt det genom att trycka på jordgloben nere i det vänstra hörnet.

För att exempelvis skriva ü, tryck på ”U” och håll nedtryckt. Efter en sekund dyker ü upp. Du kan dra och släppa fingret över tecknet.

För att skriva en apostrof eller ett minustecken, tryck på tangenten med "123" i nedre vänstra hörnet. Tangentbordet växlar nu till siffror och specialtecken.